Знаковият тв водещ Милен Цветков загина навръх Великден пометен от дрогиран шофьор

Жестока катастрофа отне живота на един от най-добрите телевизионни водещи в последните десетилетия. Милен Цветков загина на пътя, при светофарите на МОЛ „Парадайз“ в София, след като бе пометен от джип „Ауди“, шофиран от 22-годишен дрогиран келеш. 

Това се случи снощи, а сигналът за инцидента е подаден в 18:18ч. Милен Цевтков е бил в автомобила си и е чакал на светофара на червено. В същия момент със скорост над 100 километра част, без спирачен път мощен джип се врязва в задната част на колата на водещия.

На помощ се притекли очевидци и са оказали първа помощ на журналиста, опитали се да го държат в съзнание, линейката е пристигнала за 6 минути, качила е Милен и е тръгнала за „Пирогов“. На метри от болницата обаче Цветков издъхва.

На 22-годишният убиец и спътниците му – момче и момиче – нищо им няма. Младият шофьор е бил дрогиран, тестовете показали амфетамин и марихуана. Джипът е бил собственост на една от съдружничките на „Винпром Карнобат“. Оказва се, че това не е първото прегрешение на безрасъдния келеш, който е бил засичан от камери преди 3 месеца да минава на „червено“.

Милен Цветков си отиде на 54- годишна възраст оставяйки 8-годишно сираче. Той бе един от знаковите телевизионни водещи с остър критичен език, който не кривна нито веднъж от принципите на журналистиката – да бъде винаги до хората и да защитава истината.

Последното послание на водещия в профила му във Фейсбук бе снимка, на която той е с маска, а отдолу пише: „Маските са не за да ви пазят, а за да мълчите“.

Може би е време след поредната нелепа брутална смърт, показваща беззаконието и упадъка на обществото, да свалим маските и да изкрещим.

Поклон пред паметта ти, Милене!

Коментари

коментара