Перничани отново на протест: организираха най-масовото пресичане на пешеходна пътека на светофарите при Драгичево

Перничани са отново на улицата в студа и протестират. Този път протестиращите са намерили оригинален начин да изразят недоволството си, като пресичат със знамена и викове светофарите при Драгичево. Жандармерия охранява двате агитки на срещуположните тротоари, които изчакват да стане червен светофар за колите и преминават през пешеходната пътека. След което се връщат обратно, като се разминават по средата.
Жандармеристи препречват пътя им докато колите минават и следят някой да не слезе на шосето и да пострада.

Много често групата протестиращи не може да се изтегли навреме и преминава на червен светофар. Шофьори се изнервят и подсвиркват.

При едно от преминаването на протестиращите през пешеходната пътека автомобил джип се изписти и искаше да премине, жандармерист излезе да го спре. Хората са възмутени и изпращат шофьора с освирквания. Държат сметка на полицаите защо не са го спрели и не са го глобили. „Престъпниците сме ние, не разбрахте ли“, казва с ирония момиче.

Полицаи спират за проверка протестиращи в автомобили. При една от проверките се оказва, че млад мъж е без лична карта. Завели са го във 2-ро РПУ, протестиращи го чакат пред полицейското управление, за да го пуснат, след като му донесат личната карта. Пуснаха го, а освобождението му бе посрещнато с аплодисменти от групата и викове „Браво“.

„Това е най-масовото организирано пресичане на пешеходна пътека със съдействието на жандармерията. Не зная как щях да пресека толкова много пъти, ако на беше жандармерията“, смее се младеж.

Протестиращи търсят диалог с жандармеристите, шегуват се и се смеят. Обстановката е приятелска и спокойна.

Кадрите, които свалихме са от лайф във фейсбук на Георги Георгиев.

Коментари

коментара