Докторе, ще живея ли?…..мълчание…

„Докторе, ще живея ли?“ …..мълчание – Не знам. Когато се стигне дотам, че зададеш този въпрос, то бавно осъзнаваш, че всичките ти мечти, цели, идеи са се слели в една единствена… да живееш.

Казвам се Николай Колев, на 28 години съм, като преди дни чух тежките думи – „ти имаш рак“ . В един миг осъзнах, че всички ежедневни дребни проблеми, болежки, препятствия и перипети не значат нищо, нямат значение. Единствената борба е тази за живот. И това се случва за секунди, животът ти се преобръща за един момент, след като си чул ехото на страшните думи „Вие имате рак“.

Диагноза, която не звучи реална, звучи като нещо, случващо се само другаде, в нечии друг свят. Но ето, че тази страшната дума „рак“ се превръща в реалност. Именно това се случи с мен, когато разбрах, че болката, която изпитвам от няколко седмици в лявото рамо, се дължи на 15 (петнадесет) сантиметров тумор…., придружен от разсейки в белия дроб. Кошмар, способен да срине всекиго духом, но не и мен. Отказвам да се предам. Но за жалост, не мога да се справя сам, тъй като сумата нужна за моето лечение ще е непосилна за семейството ми.

Но отговорът на ужасния въпрос е ДА.

Надежда има! Според лекарите проблемът е лечим, но единствено на две места – Хамбург, Германия и клиника в Турция. За момента не разполагаме с конкретна оферта, но ориентировъчната първоначална сума се равнява на около…. 250 000 лева.

Можем да помогнем на Ники ТУК

Коментари

коментара