5 признака, че не ядем достатъчно

Ако сте започнали да намалявате калориите и да ядете по-малко, за да отслабнете , може да сте попаднали в капана, че сте намалили твърде много храната си. Въпреки че калорийният дефицит е важен за отслабването , диетологът Аманда Нигбърт посочва признаци, които показват, че може да прекалявате и че нямате достатъчно хранителни вещества, за да функционирате нормално през деня.

1. Мислите за храна през цялото време

Ако мислите ви са постоянно фокусирани върху храната и нуждата от лека закуска , това вероятно е, защото не ядете достатъчно. Редовното ви хранене е било оскъдно, не сте получавали необходимите хранителни вещества и сега мозъкът ви изпраща сигнали да направите нещо по въпроса.

2. Липсва ви концентрация

Често ли ви се случва да не знаете къде сте тръгнали, изключили ли сте ютията или просто забравяте какво сте искали да направите в даден момент? Това се нарича когнитивна дисфункция или умствена мъгла . По този начин тялото ви изпраща сигнали, че му липсват хранителни вещества и че е време да промените диетата си .

Когато нямате време за ядене, не посягайте към бързо хранене . Изберете салата, пълна с разнообразие от зеленчуци, пиле и авокадо. Храните, богати на витамини от В комплекс, омега 3 мастни киселини, фолати и антиоксиданти, могат да имат положителен ефект върху мозъчните функции.

3. Хронична умора

Един от най-очевидните симптоми на недостатъчно хранене е постоянното чувство на умора . Диетологът обяснява, че тялото разгражда храната, която приемате, и след това я използва като гориво. Ако не храните тялото си правилно, ще започнете да усещате спад в енергията и евентуално хронична умора .

Недостатъчното хранене също може да наруши съня ви. Ако си лягате гладни, със сигурност ще заспите по-трудно от обикновено и ще се събуждате по-често през нощта. В тези ситуации кафето не може да ви помогне много в дългосрочен план.

4. Проблеми с храносмилането

Нередовните движения на червата са един от признаците, че не ядете достатъчно . Не ядете храни, които са необходими за доброто храносмилане или пропускате храненията и „бунтувате“ тялото. Известно е, че някои хора функционират много добре с 2 хранения на ден, докато други имат нужда от леки закуски в допълнение към основните хранения . Въпреки това, ако сте напълно извън форма, е много важно най-накрая да определите времето на хранене и да го спазвате, за да избегнете проблеми с храносмилането .

5. Косопад и лоши нокти

Грижата за косата и ноктите е тясно свързана с това, което внасяте в тялото си с храната . Ако не ядете достатъчно храна , важни органи като сърцето и мозъка ще „изчерпят“ всички хранителни вещества , така че няма да има достатъчно за косата и ноктите . За да предотвратите това, трябва да ядете достатъчно храни, които подпомагат производството на кератин, протеин, необходим за красива коса и здрави нокти .

За да избегнете подобни проблеми, съветът е да се консултирате със специалисти , за да получите адекватна оценка и да отслабнете по здравословен начин.

Коментари

коментара