Какви са ползите от спането без дрехи?

Спането без дрехи може да ви помогне да се наспивате добре и да си починете, като не бива да забравяте, че се отразява положително и на любовната ви връзка и връзка. Опитайте да си легнете тази вечер без нощница или пижама , няма какво да губите и със сигурност ще ви хареса усещането!

1. Заспивате по-бързо

Ако ви отнема много време да „ заспите “, спането без дрехи може да ви помогне да ускорите процеса. Тъй като понижаването на телесната температура е един от сигналите към мозъка, че е време за сън, ако се отървете от дрехите си, ще бъде по-лесно да намалите температурата си и да заспите .

2. По-добро качество на съня

Спането без дрехи не само може да ви помогне да заспите по-бързо, но също така може да подобри качеството на съня ви . Според Майкъл Брус, американски психолог и експерт по съня, идеалната температура за спалня е от 15 до 19°C. По-старо проучване от 2012 г. на Националния институт по здравеопазване разкрива, че температурата на стаята, в която спите, е един от най-важните фактори, ако искате да постигнете качествен сън. Спането без дрехи ще ви помогне да поддържате оптимална температура през цялата нощ.

3. По-здрава кожа

Тъй като спането без дрехи ви помага да имате по-добър и качествен сън , това ще има положителен ефект върху здравето на кожата ви. Малко американско проучване от 2018 г. тества дали лошият сън ограничава заздравяването на малки кожни рани. Участниците бяха разделени на три групи. Единият имаше достатъчно сън, вторият беше лишен от сън, а третият също беше лишен от сън , но получи допълнителни хранителни вещества. Заключението доведе до факта, че участниците от първата група се възстановиха най-добре и че добрият сън е изключително важен за здравето на кожата .

4. По-малко стрес

Ако легнете без дрехи , ще се почувствате по-облекчени, отколкото ако сте по нощница или пижама, чиито шевове могат да ви образуват мехури и да пречат на съня ви . Опитайте да си легнете без дрехи за няколко вечери и вижте дали забелязвате разлика в нивото на стрес .

5. По-добра любовна връзка

Проучване от 2015 г. установи, че контактът кожа до кожа може, наред с други неща, да предизвика чувство на щастие и удовлетворение и да повлияе на освобождаването на окситоцин, което е важно за свързването с партньора. По този начин спането без дрехи може да допринесе за по-добра любовна връзка и по-силно усещане за интимност с партньора .

Коментари

коментара