ГОТОВА Е: Откриха новата сграда на Международният младежки център в Перник

Сградата на Международният младежки център в Перник бе официално открита.

На събитието присъстваха кметът на община Перник Станислав Владимиров, зам.-кметът и ръководител на проекта Стефан Кръстев, секретарят на общината Мартин Жлябинков, областният управител Людмил Веселинов, представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Ерик Брасил – културно аташе на САЩ в България, ръководителят на центъра Радостина Раданова, младежи от България, Норвегия, Сърбия и Португалия и още много гости.

Сградата разполага с паркинг, мултифункционална зала, библиотека, изложбена площ, пространства за провеждане на конференции, семинари и срещи, зони за неформални културни и образователни дейности, както и спортни съоръжения . Освен това, Центърът разполага и с леглова база за настаняване на гост-лектори и участници в национални и международни мероприятия. Сградата отговаря на всички стандарти за достъпна среда за хора от уязвими групи.

Отварянето на центъра в Перник е възможност за създаване на нова култура на младежкото участие и активност и бъдеще, в което младите хора ще имат възможност да изразяват своите идеи и да участват в процесите на вземане на решения в обществото.

С реализирането на този проект за младежкия сектор в Перник се създават подходящи условия за установяване на партньорства между млади хора и професионалисти. Международният младежки център предоставя възможности за неформално образование в сферата на демократичните ценности, правата на човека, младежкото участие и социалните права на уязвимите общности – цели, залегнали в Националната Стратегия за младежта.

Центърът е част от множество реализирани дейности, изпълнени по Проект „Изграждане на младежки център Перник – модел за високи стандарти на младежка работа“ на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи” финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМЕИП) 2014-2021 г.

Национален младежки форум – National youth forum Bulgaria, Младежки Център Враца, Младежки център – Добрич, Младежки център Пловдив, Младежки център Габрово, Международен младежки център – Стара Загора, Младежки център Бургас, Младежки център Монтана

Коментари

коментара