Великденски базар на хора с увреждания в Съдебната палата на Перник – всеки си купи по нещо

Благотворителен базар за Великден е подреден в Съдебната палата в Перник. В него със сувенири, посветени на Цветница и Възкресение Христово, участват хора с увреждания.

Базарът е по покана на председателя на Административен съд Перник Ивайло Иванов. Организатор е социалното предприятие „Направено с любов” към едноименното сдружение. Освен, че могат да закупят сувенири и така да помогнат на хората с увреждания, желаещите могат да дарят и продукти за благотворителната кампания, организирана от гражданската инициатива „Не си сам”, която си е поставила за цел да зарадва с хранителни пакети над 400 нуждаещи се домакинства в Пернишко. Двете инициативи си помагат и взаимодействат още от създаването си, но това е първото им съвместно събитие.

„Има интерес, има признателност. Хората, всички реагираха с уважение. Всеки си закупуваше нещо с идеята да ни помогне. Аз съм много благодарна. Това е много добър начин за реализация на нашите продукти и за оценка на нашите хора”, каза Анелия Кирилова – председател на сдружение „Направено с любов”.

Инициативата се осъществява със съдействието на Административен съд, но тя е подкрепена и от останалите магистрати и служители в Съдебната палата в Перник. Базарът ще работи и през утрешния ден./БНР

Коментари

коментара