Кметът на Радомир на среща с републиканските шампиони по силов трибой

Кметът Кирил Стоев връчи плакети на републиканските шампиони по силов трибой

„Спортът освен, че дисциплинира, възпитава и дава много на подрастващото поколение и на младите хора. Именно затова е важно да работим в посока подобряване условията за спорт и тук е мястото, да ви поздравя за успеха и за това, че давате добър пример на младите хора в Радомир, въпреки трудностите и предизвикателствата, пред които се изправяте“, каза Кирил Стоев на спортистите.

По време на Републиканския шампионат по силов трибой, организиран от Българска федерация по силов трибой, провел се преди броени дни в гр. Перник първенци в своите категории с категорична победа бяха Михаил Димитров в категория 105 кг младежи и Лъчезар Първанов в категория 93кг мъже. Валентина Василева в категория 63 кг жени спечели второ място, а Владимир Владимиров в категория 120 кг мъже се класира на второ място и най-тежката щанга за цялото състезание 350 кг мъртва тяга.

Градоначалникът връчи плакети на шампионите, а треньорът им получи икона на закрилника на Радомир – св. Димитър. По време на срещата спортистите обсъдиха възможностите за лицензиране на клуб на територията на Община Радомир, което от своя страна би дало много възможности за развитие на спортната дисциплина по силов трибой.

Коментари

коментара