Добра новина за ФК „Металург“! Обновяват футболното игрище при стадиона в кв. „Изток“

Добра новина за футболистите на ФК „Металург“!

След като вчера родители показаха как тренират децата им – на училищно игрище осветявани от фаровете на коли, от Община Перник незабавно направиха проверка защо не светят лампите на игрището. Според изказвания на родители децата им нямат адекватен терен, на който да тренират и са принудени да провеждат тренировки при подобни условия.

Днес стана ясно, че е започнала работа по футболното игрище при стадион „Металург“, което ще бъде напълно обновено.

Днес започна работата по засипването и валирането на терена. Със средства на Община Перник ще бъдат поставени бордюри, ще се изгради ограда, ще бъдат монтирани и нови футболни врати. БФС пък ще дари 7000 кв. м. изкуствена настилка от най-висок клас. В бюджета за 2021 г. Община Перник ще заложи средства за монтиране на модерно осветление на обновеното игрище, съобщават от общинската администрация.

„Този проект беше зациклил и имаше голяма вероятност да не се осъществи. За щастие обаче с усилията на кмета Станислав Владимиров нещата започнаха да се раелизират още в тази календарна година. Надяваме се с общи усилия игрището да бъдсе час по-скоро построено, но не и за сметка на качеството. Напротив, работи се с най-нови технологии, а изкуствената настилка, която ще бъде положена е от висок клас. Тя ще бъде дарена от БФС“, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков, който днес присъства на старта на ремонтните дейности.

По повод проблема с осветлението на футболната площадка при Четвърта гимназия, Жлябинков коментира:

„След като излезе този мателриал, че там има проблем, аз отидох лично на място. Взели сме мерки. Там има осем осветителни тела, от които четири са изгорели и четири светят. Има и проблем с таймеровия часовник, който включва осветлението и за това се е получил проблема. Просто таймерът се е изключил и е провалил тренировката на децата. Таймерът ще бъде поправен и на следващ етап ще подменим и изгорелите четири лампи. А след като изградим това съоръжение при стадион „Металург“, дай Боже на малките футболисти да не им се налага повече да тренират на такива маломерни площадки.“

А ето и старта на ремонтните дейности:

Коментари

коментара