Пълен абсурд в Перник! Децата на „Металург“ тренират на тъмно в двора на училище, осветени от колите на родителите си

До тотален абсурд заради липса на терен са докарани децата от футболен клуб „Металург“ в Перник. Младите  бъдещи футболисти на Перник са принудени да тренират на тъмно, в двора на квартално училище.

Поради липса на достатъчно осветление, родителите на децата са паркирали колите непосредствено до игрището и го осветяват с фаровете на автомобилите си, за да могат децата им да ритат футбол.
Шокиращото видео публикува в соцалната мрежа Илияна Петрова. Ето какво написа тя:
„Срамувате ли се? Вярвате ли, че това се случва в нашия град, с нашите деца? Горчивата истина-децата на ПЕРНИК, БЪДЕЩЕТО, СПОРТА, ЗДРАВЕТО…
Децата от школата на Металург Перник провеждат тренировка в двора на квартално училище(защото няма къде другаде); осветлението е от колите на родителите (защото няма никакво друго)
Ще спра дотук, защото се опасявам, че в огорчението си може да нагрубя…., ако на някой му “пука” нека помогне както и с каквото може……дано не останем забравени…“
Под поста й следват десетски коментари. От Община Перник са реагирали на поста на Илияна и веднага  са направили проверка на място:
„Здравейте, колегите направиха проверка на място. Бе установено, че четири от осветителните тела работят, а другите четири не. Неработещите лампи ще бъдат подменени. Възможно е таймерът да е забавил пускането на лампите, това ще бъде проверено утре“, пишат от Община Перник.

Коментари

коментара