Община Трън ще иска 3 милиона по бедствия и аварии заради потопа

Близо 3 милиона лева ще иска Община Трън от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии заради щетите, които нанесе придошлата река Ерма на 11 януари. Припомняме, че реката преля и отнесе основите на моста към махала „Мурговица“, а парк „Ждрелото“ бе наводнен.  Припомняме, че в Общината бе обявено и бедствено положение.

На 28-ми януари общинските съветници на Трън ще гласуват даването на съгласие да се кандидатства пред междуведомствената комисия за покриване на щетите. А те никак не са малко.

Необходимо е да се изградят аварийно подпорни стени и мост на река Ерма в града. В момента мостът към квартал „Мурговица“ се крепи „на косъм“ и по него е забранено преминаването на автомобили над 3 тона. Необходимо е и аварийно възстановяване на подпорни стени на речно корито на река Поток по улица “Петър Асенов“ и между мост на на улица „Владо Васев“ и улица „ Петър Асенов“ в град Трън.

Трябва да се реконструират и 160 метра улици в село Туроковци, на улици в село Ярловци с дължина 300 метра. Отнесен от пороя е и пешеходния мост в село Банкя, който води до помпена станция захранваща град Трън с питейна вода. Нужно е и неговото възстановяване.

Парк „Ждрелото“ също трябва да се обнови с допълнително брегово съоръжение и подмяна на осветлението. Коритото на река Ерма също се нуждае от почистване в рамките на град Трън.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply