РЗИ Перник съветва перничани: Не пийте вода от чешмата

РЗИ Перник откри несъответствия с качеството на питейната вода и препоръча на перничани да не пият вода от чешмата докато положението не се нормализира. Това стана на базата не взети проби и мониторинг за качеството във връзка с падналите обилни дъждове през последните дни. 

Както много перничани в града забелязаха, водата от чешмите е мътна. Вчера, 11-ти януари, служители на РЗИ са взели проби от водата. При извършения анализ са установени несъответствия по показателите  цвят и мътност на изход пречиствателна станция.

За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството и е връчено предписание да се предприемат мерки за възстановяване качеството на водата и информиране на населението, че водата е с неприемливи показатели по цвят и мътност и не е годна за пиене.

РЗИ – Перник Ви информира, че водата във водопроводната мрежа на град Перник и населените места захранвани от язовир „Студена“ може да бъде с отклонения по показателите цвят и мътност и препоръчва същата да не се използва за питейни цели.  РЗИ – Перник ще извършва учестен мониторинг на качеството на питейната вода и след неговото възстановяване населението ще бъде информирано своевременно, съобщават от институцията.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply