Бойко Борисов извънредно в Перник: Пазете хората, щетите ще оправим!

Премиерът Бойко Борисов пристигна тази вечер в Перник, за да се запознае на място със ситуацията в града след обилните валежи. На място беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

„Пазете само хората, щетите ще ги покрием“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на язовир „Студена“, става ясно от „Фейсбук“ профила на заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Министър-председателят коментира ситуацията в Пернишко заради обилните валежи.

По думите му има Фонд за бедствия и аварии. Той отбеляза, че няма жертви и посочи, че материалниге щети ще бъдат покрити.

Министър-председателят отбеляза, че валежите са добре и за посевите.

Секунди преди да си тръгне от село Ярджиловци Борисов поздрави мъжете, които вършат най-тежката работа по укрепването на реката и се борят с щетите от наводнението. Той се обърна към представителите на общината, да се погрижат за тях и да им подсигрят сандвичи и чай.

Борисов даде разпореждания да се призовават хората да карат внимателно. „След този дъжд – да не заледи. Призовете хората да карат внимателно. Докато дойдат да опесъчат, тъй като нямаме камион на всеки метър, да не се направи беля. Призовавайте бавно, внимателно„, каза още премиерът.

Двойно беше увеличено количеството вода, което се изпуска от пернишкия язовир „Студена”. Това се налага, тъй като водоемът се пълни твърде бързо. Съоръжението е само на 2 милиона кубически метра от максималния си обем. Според управителя на местното ВиК ситуацията е под контрол. Язовир „Студена” има електронна система, с която в реално време може да се следи притокът и разходът на вода.

Коментари

коментара