Кметът на град Батановци Радослав Петров пред ZaPernik.com за бедствената ситуация в града

Така изглежда в момента махала

Град Батановци е сред най-засегнатите райони в пернишка община от поройните дъждове и изпускането на язовир Студена в реките. Водата буквално заля града, а няколко семейства бяха евакуирано от домовете си. ZaPernik.com разговаря с кмета на град Батановци Радослав Петров за ситуацията в града в момента.

– Господин Петров, каква е систуацията към момента в град Батановци и околностите? 

– Продължава да се качна нивото и на двете реки. В град Батановци се влива и река Конска, и река Струма. За това говорим повече от 10 години.

Жителите на град Батановци най-много пострадаха, къщите им се наводниха и се наложи цели семейства да бъдат евакуирани. Къде са щетите?

– От десет дни не съм спрял да звъня на ВиК и Областта, за да предупредя какво ще се случи. За в близките 15 години, къщите са наводнени за пети път. Най-тежко пострадаха квартал „Средорек“ и махалите „Андрейна“ и „Кабранова“. В двете махали дефакто всички хора са евакуирани. Цели семейства, с деца.

Така изглежда в момента евакуираната махала Средорек

Къде са сега тези хора?

– Предложихме им да ги настаним в хотел „Струма“, но те отказаха и предпочетоха да се приютят при свои близки, около 27 човека са.

Преди броени часове министърът на регионалното развитие Николай Нанков бе на място в град Батановци, за да види с очите си щетите от наводнението. Разговаряхте ли с него?

">

– Да. Казах му, че не е нормално в 21-ви век всички фекалии на Перник да се изливат при нас, в нашите домове. Защото канализацията на Перник е заустена в река Струма и когато има такива ситуации, се връща и при нас излизат фекалии. Имам уверението на кмета на Перник Владимиров, че половин милион е отделено за колектор на канализацията и че проблемът ще бъде решен. Нанков също каза, че това трябва да се направи по възможно най-бързия начин.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

1 Коментар на Кметът на град Батановци Радослав Петров пред ZaPernik.com за бедствената ситуация в града

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван