Пернишкото дерби между Струмска слава и Миньор завърши с 1:0 след спорна дузпа и един червен картон

Снимка: minyor-pernik.bg

Пернишкото дерби между Струмска слава – Радомир и Миньор – Перник завърши с 1:0  в полза на радомирци. Домакините се наложиха над миньорци след пресилена дузпа, дадена от рефера на мача Николай Йорданов и „нарисуван“ червен картон, бесни са „чуковете“. Според тях цялото съдийство на Йорданов е било скандално и тенденциозно, въпреки очевидната доминация на миньорци на терена. 

Три минути след началото на втората част реферът не вдигна нарисуван червен картон за резервния вратар на домакините Симеон Симеонов, който улови топката на три метра пред наказателното поле и повлия на крайния изход на мача. Стражът се появи на терена на почивката, заменяйки титуляра Драгомир Петков и при коректно отсъждане на врата на домакините трябваше да застане полеви футболист за цяло полувреме при числено изравнени състави, съобщават от официалния сайт на Миньор.

Въпреки огромните кадрови проблеми, Христо Янев бе подредил боеспособен състав, който в по-голямата част от мача доминираше.

Срещата започна добре за радомирци, които получиха право да изпълнят дузпа в 15-та минута, отсъдена за спорен фаул на Веселин Васев срещу Борислав Николов. Само 4 минути, след това Миньор остана и с човек по-малко, след като Йорданов вдигна два последователни жълти картона на Четин Садула.

Домакините можеха да решат мача няколко минути по-късно, но Леонтиев спаси удар на останалия очи в очи с него Давид Калдерон.

Въпреки че бяха тотално ощетени в началото на втората част, „чуковете“ можеха да стигнат до равенството, но удар на капитана Андреас Васев попадна в левия стълб.

Коментари

коментара