Кметицата на Трън въведе вечерен час за децата заради COVID-19

Подобно на Община Радомир е положението и в другата голяма пернишка община – Трънската. Там кмета Цветислава Цветкова е издала заповеди във връзка с коронавируса. 

В сила от 24 октомври е вечерен час за малолетни и непълнолетни лица в община Трън, които не трябва да са навън в интервала от 20:00 до 6:00 часа.

Друга заповед засяга търговците в Трън, които трябва да осигуряват дистанция от един метър и половина между сергии и маси на улица “Петко Д. Петков” в града. Лицата на пазара трябва да носят и защитни средства за лице (маска, кърпа, шал и други).

Рестрикции има и за служителите в общинската администрация, които работят в “Общинска собственост”, “Устройство на територията” и “Местни данъци и такси”. Те ще трябва да се трудят в режим на работа с намален състав – максимум по двама души в съответните работни помещения. При усложняване на обстановката и при възможност трябва да се организира преминаване на дистанционна форма на отделни работни места по предложение на преките ръководители в съответните дирекции към администрацията.

Обществените места в Трънско ще се дезинфекцират, като това е разпоредено в друга кметска заповед. Дезинфекция ще се извършва на детски площадки, градинки, места за паркиране на автомобили, автогарата, терените пред търговските обекти, обществените сгради, тротоари и улици. В тази заповед са разписани и други разпоредби.

Коментари

коментара