Станката ще използва пандемията , за да прекрои изцяло културния живот на Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров – Станката обмислял да използва времето , в което заради коронавируса няма да има обществено -културен живот , да прекрои изцяло сектора в Перник, научи zaPernik.com.

В момента тече пълна справка за реалното състояние на културния сектор, който оказва се, че в една огромна лапачка на заплати.

За средствата, които отделяме за култура годишно, Мадона трябва да изнася всяка година концерт в Перник“, ядосвал се Станката в общината.

Оказало се, че сектора не е обновяван от десетилетия.  Стотици души вземат заплати, а реално до перничани не достига краен продукт.

Очаква се да има огромно редуциране на персонал и цели структури, а парите да бъдат пренасочени в реални програми за публиката .

Идеята на Станката била всяка седмица в Перник да се случва нещо .

Ще обърна изречението сред хората, че в Перник не се случва нищо, в Перник се случва постоянно нещо. Всеки петък ще има мероприятие и то интересно за хората „, цели се кмета на града.

Реформата е зададена под работното заглавие: „Повече спектакли, а не заплати „.

Все още няма информация за това какво предстои в сферата на културата. Самият кмет на Перник потвърди пред нашия сайт, че събира подробна справка и ще има много различна стратегия за културния живот на Перник  след пандемията.

zaPernik.com ще следи темата .

Коментари

коментара