Соц експеримент: От Перник до Мичурин с жигули

Репортерът Николай Василковски, известен и с това, че понякога влиза в ролята на синоптик в прогнозата на времето по Нова, пропътува пътя от Перник до Мичурин в запазена соцкола жигули.

Резултатът се вижда утре вечер за „Ретро лято“ в „Темата на NOVA“ след централната емисия новини.

500 км

Идеята е в това „Ретро лято“ да се върне лентата назад към 80-те години на миналия век и да се отведат зрителите в неочаквано пътешествие на не особено високи скорости. Авторът Николай Василковски ще пресъздаде едно епично пътуване от Перник до Мичурин (сега Царево) така, както са го правили съвременниците през онези години. Приключението започва с емблематичното социалистическо жигули – една народна и много популярна навремето кола, която ще придаде характерната атмосфера и ще отведе до красотите на родината с характерен за соца стил. Возилото ще събере погледите по новата магистрала за едно 9-часово пътуване от Перник до Бургас. 500 километра, които ще върнат спомена за онези вълнуващи лета през късния социализъм.

Носталгия

Емоции на умиление и носталгия, но и спомени за едно противоречиво време очакват зрителите, прекарали живота си в любимото жигули. А тези, пропуснали 80-те години, ще се потопят в един различен свят от днешното забързано всекидневие, съобщават авторите от Нова тв. Всичко това ще бъде показано през призмата на ретро автомобил от времената, когато колата е била член на семейството, а грижата за нея – равностойна на грижа за малко дете.

От Нова уточняват, че „Ретро лято“ в „Темата на NOVA“ започва тази неделя, 30 август, веднага след централната емисия новини.

Коментари

коментара