Близо 100 ретро коли ще минат през центъра на Перник на Първи Ретро парад

Кадър : Кракра тв

Първи ретро парад на автомобили ще се проведе в Перник. Той е насрочен за 25 юли на плащад „Кракра“ . Това съобщи Владимир Димитров – председател на Стружение на Автомобилен ретро клуб „Авангард“. 

Очаква се в ретро парада в Перник да се включат над 100 ретро и класически автомобили и мотоциклети. Те ще преминат през целия площад, тръгвайки от сградата на Община Перник, ще се движат на бавен ход, така че всеки да ги види и да ги заснеме.
Крайната дестинация ще бъде площада, където ще бъдат подредени по различни гилдии – соц автомобили, американски, немски, мотори и т.н.

Когато всички те се регистират ще започне и конкурсната част. Колите ще бъдат оценени, а лично кмета на Перник ще си избере автомобил от парада, на който ще връчи Купата на кмета.

Кадър: Кракра тв

Ще има и 20 специални награди. Те ще са по специфични критерии за Приз „Златен винкел“. Освен това ще има и специална категория за най-добър Голф. Ще има и Купа Перник, която ще се връчи на автомобил само от региона.

Организаторите на парада са предвидили и музикална програма. Гостите и участниците ще се забавляват с фолклорна група „Седмошарица“, които ще изпеят няколко автентични фолклорни песни, характерни за граовския край.  Изненада ще има и за участниците на парада – те ще имат възможност да посетят Минния музей в града ни.

Перничани и преди са имали честта да се порадват и да се снимат до ретро автомобили. През 2017 година пък през Перник премина третото издание на Международния рали шампионат. Тогава победител стана именно клуб „Авангард“ с навигатор Мими Гюрова.

Коментари

коментара