Заснемат 19 туристически обекта в Пернишко по мащабен проект. Вижте кои са те!

19 туристически обекта на територията на област Перник ще бъдат видеозаснемани. Инициативата е в рамките на проекта „Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг“.

Сред забележителностите включени в списъка са яз. „Лобош“, „Църногорския манастир“, „Стойовата къща“, Ждрелото на Ерма, Пернишката крепост, Музея на бусинската керамика, скалния параклис „Св. Петка“, Ябланишкото ждрело, църквите „Св. Петка“ и „Св. Симеон Стълпник“  и килийното училище в с. Радибош.

В проекта е включено и най-мащабното събитие – Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва“, както и изкачването на връх „Руй“.

Видеозаснемането е част от маркетинговата стратегия на Софийски туристически район за развитие на туризма, в която членува и областна администрация Перник.

Предстои изработка на рекламни брошури и провеждане на промоционални кампании, целящи да привлекат както родни, така и чуждестранни туристи, предлагайки голяма палитра от исторически, културни и религиозни обекти, възможности за събитиен и спа туризъм.
Целта на кампанията е да се припомнят по- често корените на българщината, силата на народа ни през вековете, изпитанията и ценностите, завещани от дедите ни.

Коментари

коментара