Целта е поне 10 бона: Миньорци трескаво събират дарения за клуба си

Това се случи, след като стана известно срамното малкото събрани пари за ФК Миньор от феновете му и след като кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че спира издръжката на клуба от догодина заради поредните ексцесии на Стадион Миньор с мача с Берое. 

Феновете в групата на Миньорци се мобилизираха и започнаха да публикуват снимки на банкови сметки с дарения за клуба.

 

Предистория

Напрежението между феновете на ФК Миньор и Община Перник тръгна още преди месеци, когато заради натиск от феновете от клуба бяха принудени да си тръгнат треньорът Христо Янев и изпълнителният директор Велизар Димитров. Още тогава се заговори за окастряне на бюджетните общински средства.

Масло в огъня наля и премиерата на филма за ултрасите на Миньор „Нямаш място в нашия град“, която се завъртя по HBO, но за някои зрители се оказа доста скандална с откровени расистки и нацистки символи.

Още тогава миньорци поддеха кампания за спонсориране на клуба със собствени средства.

Групата фенове на Миньор, които се славят в цялата страна като най-ревностните и милеещи за отбора си, наричайки емблемата Миньор своя „религия“, а стадиона „Храм“, бяха твърдо решили да съберат нужните пари, за да го има клуба.

След няколко месеца обаче се оказа, че по сметката на ФК Миньор-Перник има едва 300лв. Припомняме, че пред ZaPernik.com секретарят на Общината Мартин Жлябинков каза това.

След последните сблъсъци между агитките на Стадион Миньор, темата отново стана особено актуална.

Афектирани от орязването на бюджета на клуба, феновете се мобилизираха. Разбрахме, че целта им е събиране на 10 000лв. Но към момента са събрани толкова дарения, колкото да покрият последното наказание на ФС Миньор заради тях. 

Ако искате да бъдете част от спасението на ФК Миньор, можете да го направите като дарите средства на посочената Банкова сметка:

Сметка в лева
SWIFT: CECBBGSF
IBAN: BG44CECB979010E5548600
Банка ЦКБ АД- клон Перник
МОЛ: Ангел Христов
Титуляр: Сдружение ФК Миньор

Като основание за плащане посочете “Дарение” и трите си имена или ЕИК (за фирма).

Коментари

коментара