Бой на Стадион Миньор! Линейки хвърчат. Погром между фенове. Двама ранени в болница! Кметът на Перник закри отбора в извънредно съобщение

Батални сцени белязаха двубоя от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между Миньор Перник и Берое.

Берое спечели с 2:0 гостуването си на Миньор (Перник) в 1/16-финал от турнира за Sesame Купа на България.

В средата на второто полувреме привърженици на домакините нахлуха в сектора за гости. Стигна се до сбиване между привържениците на перничани и заралии, като вследствие на тях двама запалянковци на гостите от Стара Загора са ранени и са в болница, съобщава dsport.

Между двете агитки прелитаха различни предмети, сред които камъни, бутилки, сигнални ракети и др. О

рганите на реда в Перник нахлуха на трибуните, за да опитат да спрат продължаващото сбиване и да уталожат напрежението в тази среща. Впоследствие ранените фенове на гостите бяха откарани в болница с две линейки.

Кметът на Перник Станислав Владимиров излезе с извънредно съобщение: 

Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.

 След екшъна във Фейсбук страницата на феновете излезе следното съобщение:

Снимка: Фейсбук

 

Коментари

коментара