ИЗВЪНРЕДНО: Кметът на Перник ЗАКРИ финансирането на футболния отбор МИНЬОР, след масов бой на агитка и ранени хора в болница

Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви,че закрива финансирането на футболения клуб „Миньор“. Това се случи час след като на Стадион Миньор се случи масов бой между агитките на Миньор и гостуващия отбор Берое от Стара Загора. Има ранени в болница.

Повече за скандала на мача прочетете тук!

Ето изявлението на кмета на Перник във Фейсбук:

Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка).

Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви!

Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко.

От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото.

Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка.

Пред ZaPernik.com, кметът на Перник заяви, че с данъците на хората ще продължат  да се финансират детските спортни школи и други спортове в града, но не и футболен клуб „Миньор“.

Коментари

коментара