Масово засаждат цветни фигури в Перник – СНИМКИ

Пъстра градинка предстои да се появи в тревната площ до Синдикалния дом при паметника на  Темелко Ненков. Работници от общината поливат и засаждат цветя и оформят пространството като красив кът. В градинката вече е насадена маса дена и лавандула,видя zapernik.com. 

Първите засаждения в градинката при Синдикалния дом обаче вече са оскубани. Това каза перничанка, работеща наблизо в сградата на Синдикалния дом на кмета на Перник Станислав Владимиров.

„Благодаря ви, кмете. Градът ни никога не е изглеждал толкова красив“, поздрави жената Владимиров. Тя похвали дейностите, които се извършват около тревното пространство, което се превръща в цветна градинка.

По думите на жената градинката се оформя красиво, но част от това, което са засадили жените е оскубано. Според нея трябва да се види на камерите в близост кой го е направил и виновника да си понесе отговорността.

Кметът Владимиров се спря и разговаря с работничките, които поливаха и оформяха градинката.

Освен градинката при паметника на Темелко Ненков се изграждат цветни фигури и на други места в Централна градска част.

Цветни фигури се изграждат в градинката при Младежкия дом, на кръговото при Изчислителния център, в началото на парка, при Двореца на културата, такива ще има и на ул. Търговска.

Прекопават, почистват и облагородяват се и други градинки в центъра на Перник. Всички те ще бъдат насадени с различни видове летни цъфтящи цветя и храсти.

В същия ден Станислав Владимиров инспектира и ремонта на подлеза под жп гарата. Как протече той, zaPernik.com  вече направи репортаж, който можете да видите ТУК.