Кметът на Перник ударно ремонтира подлеза под ж.п. гарата – СНИМКИ и ВИДЕО

Ударен ремонт кипи на подлеза при жп гарата в Перник, видя zaPernik.com. Предстои цялостна промяна на подлеза до автогарата на Перник. Очаква се ремонтните дейности да продължат около месец. Ремонтът се извършва от общинската фирма „Жилфонд“. 

Вече е готова и иззидана едната част откъм парка с приятна на цвят дизайнерска мазилка. Перничани са доволни, пипат мазилката и устаняват, че е качествена, видя репортер на zaPernik.com.

Предстои всички входове на подлеза да бъдат променени, включително и заключеният от години  вход към пероните, който е в плачевно състояние.  Разбрахме, че той ще бъде ремонтиран, но ще остане заключен, както досега, тъй като към момента не се използва.

Работници и техници мерят наклоните на рампите при стълбищата, които са прекалено стръмни и неизползваеми, дори опасни за преминаване. Все още се уточнява най-добрият вариант те да бъдат променени и функционални.

Общинската фирма работи качествено, доволен е кмета на Перник Станислав Владимиров, който със своя заместник Мирослав Стоицев се разходи да провери как вървят ремонтните дейности.

Работи се ударно, до края на седмицата трябва да е готов и втория вход откъм жп гарата, казаха от фирма „Жилфонд“.

Предстои да бъдат подменени страничните канавки, мраморните плочи във вътрешността на подлеза ще бъдат изчистени и изциклени, а осветлението подменено. Ще бъде сложено модерно видеонаблюдение, за да може да се защити обновения подлез от вандали и перничани да преминават спокойно през него.

Подлезът на Перник не е основно ремонтиран отпреди 40 години. В годините са правени частични козметични ремонти. По думите на кмета Владимиров, който застана пред камерата на ZaPernik.com до месец трябва да приключат ремонтните дейности. Той допълни, че според разчетите му, ремонтът ще излезе много по-евтино от досегашните подобни ремонтни дейности и подчерта, че му е приоритет да възлага работа на общинските дружества.

Прави ни впчеталение липсата на култура на перничани. Въпреки поставените табла за обяви, всички стени на подлеза са облепени с хартийки, а грозните надписи няма да ги коментираме.

За да ни е хубаво, първо трябва да спрем да рушим. И  да възпитаваме в това децата си.

Коментари

коментара