COVID-фризерът дойде в Перник!

Фризерът, в който ще се съхраняват ваксините срещу коронавирус, пристигна в Перник. Съоръжението е монтирано в специално помещение с контролен достъп в Регионалната здравна инспекция.

В хладилната инсталация ще се държат флаконите за цялата област. Според препоръката на производителя, ваксините могат да се съхраняват 6 месеца.

Областният управител инж. Емил Костадинов лично се уври в направената организация на здравната институция. Той разговаря за цялата обстановка с директора на РЗИ – Перник д-р Александър Златанов.

„От месец март, миналата година, всички институции работят в синхрон, което помага за стриктното спазване на противоепидемичните мерки, за да успеем да съхраним здравната система. Надявам се, че имунитетът от ваксината ще помогне, за да се справим с пандемията и този здравен проблем да остане в миналото“, каза инж. Костадинов.

„За хладилника ще бъде монтиран допълнителен генератор, както и ще има 24 часов контрол на температурата на съоръжението, за да сме на сто процента сигурни, че доставените ваксини се съхраняват при определения от производителя температурен режим“, посочи д-р Златанов.

В сградата на РЗИ функционира и имунизационен кабинет. Помещенията са обособени на гърба на здравната инспекция, за да се гарантира един противоепидемичен режим.

Кабинетът има пълно оборудване и всички условия за имунизация. Той ще работи постоянно, ако се наложи и 24 часа. Обособени са места за почивка и място за попълване на декларации“
, уточни директорът на РЗИ и допълни, че са поставени специални табели за упътване на жителите на областта.

Температурата, която поддържа фризерът е до минус 70 градуса и в него могат да се съхраняват до 30 000 дози.

Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на:

3 Коментари на COVID-фризерът дойде в Перник!

  1. Аз помислих че са обособени 1ва,2ра и 3та класа ,здравната система отдавна е в инфаркт и заради това стотици граждани на ЕС умряха на стълбите на болниците молейки се за кислородна маска а бялата престилка пушейки цигара след цигара казва еми толкова можем това са ни възможностите и условията ако не ви харесва се оплачете на Меркел

  2. Инженер Емил Костадинов е единствения, който може да наследи генерал лейтенант Бойко Борисов на поста министър-председател. Тази година депутат, догодина премиер.

Коментирай

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван