Общински съветник поиска изграждане на парк „Урса“ в кв. Тева

Инициативен комитет от жители на квартал Тева настояват за обещаното изграждане на парк „Урса“, който да се превърне за място за отдих и разходки. Тевенчани са изпратили писмо, което е било разгледано от Комисията по регионална политика, местно самоуправление, жалби на гражданите и нормативна уредба към ОбС- Перник, разбра ZaPernik.com.

„Всеки перничанин заслужава да има място за отдих, близо до дома си, а градът ни се нуждае от повече зелени площи. Радвам се, че в Перник има гражданска инициатива, която поставя за решаване отдавна отлагани проблеми, каза общинският съветник Цветана Пиралкова след заседанието на Комисията.

Комисията разгледа писмо от Инициативен комитет от жители на квартал Тева, с което се настоява за реализирането на отдавнашна инициатива за изграждането на парк “Урса”. Местната власт е длъжник на най-младия пернишки квартал, коментира Пиралкова, която благодари на активните граждани, че поставят този проблем на вниманието на Общинския съвет.

Ще търсим варианти за неговото разрешаване и ще положим усилия Общинския съвет в този състав да постави началото на реализацията на очакванията на хората, допълни Цветана Пиралкова, която е общински съветник от групата на ГЕРБ в Перник.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply