До броени часове пускат водата на Трън

СНимска: zapadno.com

Скоро трънчани ще имат вода, разбра zaPenrik.com. Помпената станция в град Трън, която бе наводнена от проливния дъжд и покачването на река Ерма, се почиства и подсушава. 

Тази сутрин служители на ВиК са успели да достигнат до наводнената вчера помпена станция в трънското село Банкя. Една от трите помпи е изгоряла от водата, която е нахлуха в сградата. Друга помпа пък функционира и към 12 часа е пусната да изпомпва вода към резервоара за Трън. След като резервоарът се напълни достатъчно водата към абонатите в пограничния град ще бъде пусната.

“Нивото на реката е паднало и като отидоха сутринта колегите на помпената са успели да пусната едната помпа. Сега от 12 часа вече помпата работи и качва вода в резервоара, така че до няколко часа нещата да се оправят. Хубаво би било да предупредим хората, че първоначално водата няма да става за пиене, защото виждате какво е положението – колко е буйна реката и колко кална вода идва.”, поясни пред Zapadno.com управителят на ВиК-Перник Борислав Иванов.

В момента се работи по включване на третата помпа в помпената станция, за да може да бъде резервна, ако се наложи.

 

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply