Локдаун в Перник: В Двореца на културата дънят мазен кючек

Ромски ритми се чуват от ресторанта в Двореца на културата в Перник по време на локдаун, съобщават перничани, видя ZaPernik.com. Хората са сащисани и изумени как е възможно някои да се струпват и веселят, при все, че заведенията в целия град са затворени. 

Перничанката Николета Станойкова публикува клип, на който ясно се чува музика, идваща от Двореца на културата. Същият клип бе изпратен и до пощата на сайта zapernik.com.  На него се вижда, че наоколо е тъмно, само прозорецът свети.

„Значи за едни може, но за други не може… Умират хора, няма места по болниците, ресторантите не работят, много хора са без работа и се чудят как да оцеляват, но в Двореца дънят мазен кючек. Честно ли е?“, пита Станойкова.

Светлозара Велчева пише в социалната мрежа шокиращи подробности:

„Скъпи съграждани и приятели. Докато всички ние търпим последиците от локдауна, чудим се кой да ни гледа децата и внуците, които не са на училище и градина, докато белодробната болница е затворена, защото лекарите са заразени с Ковид 19 и берат душа в инфекциозно отделение, днес 11.12.2020, НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОВЕЖДАНЕТО НА БАНКЕТ В РЕСТОРАНТА НА ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА В ПЕРНИК!!!!!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА НАГЛОСТ! Циганска музика се чува из целия парк! От полицията в първо районно не вдигат телефоните!!! Явно, някои хора мислят, че с връзки в общината и полицията могат да си позволят всичко! Почуках на прозореца на охраната на Двореца да питам какво се случва, той не ме и погледна! Застанах да снимам племенницата ми пред колоните и нарочно изгасиха осветлението на украсата на целия дворец, за да не се събират хора и да чуят музиката от ресторанта! В каква държава живеем????
Моля, скъпи приятели, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и медии! Тази наглост трябва да придобие гласност и да има последствия за нарушителите, щом на местно ниво никой не иска да направи нищо!
Община Перник
Станислав Владимиров, с това ли искате да се прочуе Перник? Коледни базари няма да има, но цигански банкети може?
Престъпници!“

ZaPernik.com веднага се свърза с общинската управа на града, за да се разбере какво се случва. Оттам ни отговориха, че веднага след нашия сигнал са позвънили в полицията. Оттам им отговорили, че ще изпратят хора на място. Предполага се, че се касае за частно парти.

Оказа се, че телефонът на полицията е заврял от сигнали заради купона в Двореца. Много перничани са звъняли, на някои не им е вдиган телефона, а на други им е обяснено, че съгласно заповедтта на министъра са разрешени частните партита до 15 човека.

Все пак полицейски служители са отишли на проверка в ресторант Двореца, разбра zaPernik.com. Там са заварили около 5-6 човека и са казали на собственика да затваря.

В Заповедтта за частичен локдаун на здравния министър Костадин Ангелов се казва:„Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.

„Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.“

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply