Пернишката актриса Евелин Костова се изолира от света

Младата пернишка актриса Евелин Костова, която перничани знаят от трупата на „Мускетарите“, се изолира от света. Причината обаче не е депресия, а щастие. Само преди 40 дни Евелин е родила своята дъщеричка Ивайла, спряла е телевизора и телефона и се е отдала изцяло на малкото ангелче. Актрисата, която има удивителна прилика с друга пернишка актриса Луиза Григорова, дори е сменила прическата и и е отрязала косите си. До нея неотлъчно й помага таткото Михаил и домашния любимец кучето Каси, разбра zaPernik.com. 

Евелин Костова изгря като звезда в българските сериали „Столичани в повече“, където беше гадже на героя на Иван Юруков, в  „Съни Бийч“ и „Къде е Маги?“

„Не се сещам да пускам телевизора и доста по-рядко се докосвам до телефона. Външният свят в момента остана малко встрани. Преди да родя се наложи да вляза за 8-9 дни в болница, през това време случаите на COVID-19 са се увеличили, излезли са нови забрани, за които аз дори не подозирах. Даже малко ме изненада фактът, че светът не е спрял. Но, слава Богу, ние си имаме един малък рай. Апартаментът ни е по-далечко от данданията в центъра, по-близо сме до Витоша – по-близо и до Перник, което си е бонус“, споделя пред „Монитор“ родената в миньорския град красавица.

Мерките, свързани с пандемията, свалиха преждевременно бременната актриса от сцената – още през март, в противен случай тя щеше да играе в „Жена без значение“ от Оскар Уайлд, „Басейнът“ от Щефан Фьогел и останалите си спектакли в „Армията“ поне до юни.

Филмовите проекти също също се бавят. Но Евелин очаква при първа възможност повиквателна за „Завръщане 2“ на Ники Илиев и за втори сезон на „Съни Бийч“.

Евелин Костова е категорична, че обича да играе навсякъде в България, но в Перник й е с една идея по-приятно, защото си е пред свои хора. Там я познават още от детско-юношеския театър „Мускетарите“ и до днес неговата вярна публика следи развитието й, а на нея й е хубаво и носталгично, когато се връща. Красивата брюнетка не се обижда от вицовете за перничани.

„На мен пернишките вицове са ми забавни, допада ми хуморът им, намирам в тях и доза истина. Когато водя в града приятели, могат нерядко да попаднат на човек или случка от вицовете. Трябва с намигване да се гледа на тези неща, а не да се сърдим“, обяснява актрисата. И си припомня следната случка. Като студентка тя участва в спектакъла „Веселите уиндзорки“ в Народния театър. Преди началото на пиесата двамата с Филип Аврамов трябва да излязат за импровизации сред публиката в салона. Точно преди да се отвори вратата обаче Фицата й разказва някакъв много смешен пернишки виц.

„Нямах време да се насмея на спокойствие, появих се пред хората разсмяна и продължих да се подхилвам. Зрителите, разбира се, не бяха чули вица и се чудеха какво му има на това момиче…“, и до днес се залива от смях Евелин.

В нейното семейство всички са артистични, но само тя изкарва пари от това. Майка й и баща й горещо я подкрепят в желанието да стане актриса. Евелин Костова влиза в НАТФИЗ от първия път, и то – в класа на проф. Стефан Данаилов:

„Някак си знаех, че ще ме приеме, още преди да се запознаем. Имах вътрешното усещане, че това е моят човек – само трябва да ме види, за да разбере, че и аз съм неговият човек. По време на изпита ме изпрати да му купя кафе и си казах: ето, няма нищо случайно, просто не трябва да го разливам и всичко ще е наред“, с любов и нежност говори за учителя си тя.

Има един цитат от Мастера, който Евелин често обича да си повтаря: „Яжте я тая младост!“. Опитва се и да го спазва.

Снимка: Интернет

Коментари

коментара