Изпреварващо в ZaPernik.com: Това ще бъде новата шефка на РЗИ Перник

Както ZaPernik.com писа преди броени дни, обмислят се смяната на шефа на РЗИ Перник. Вече имаме новото име, което ще поеме здравната инспекция в Перник. На мястото на досегашния шеф Юри Торнев идва Гергана Георгиева.

Торнев си тръгва след скандални разкрития на zaPernik.com, че единствената му цел е да си „връзва гащите„, затваряйки заведения, спортни меропртиятия и институции, без абсолютно никаква обосновка на действията в предишните месеци. Последните два месеца Перник стана за смях в националните медии, именно заради такива изцепки, като да затваряме заведения след 23 часа, при положение, че в града има една дискотека и тя работи от дъжд на вятър.

Кой ще бъде новият шеф на РЗИ?

Гергана Георгиева е по професия вирусолог и до момента работи в микробиологичната лаборатория за PCR диагностика на ковид 19 в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник.

По образование е завършила Медицинска академия , ВМУ със специалност „Епидемиология на инфекциозните болести“, НЦЗПБ със специалност „Вирусология“, а през тази година е изкарала и „Здравен мениджмънт“ в Бургаски свободен университет.

Гергана Георгиева започва профисоналния си път като училищен участъков лекар в 3-та поликлиника в Перник. През 1995г. започва работа в ХЕИ Перник като лекар ординатор в микробиологичната лаборатория.

От 2004г. е назначена в Община Перник като старши експерт дирекция „Хуманитарни дейности“ в сектор „Здравеопазване, младежки дейности и спорт“. След това една година работи в РИОКОЗ като началник отдел „Противоепидемичен контрол“ и като директор „Надзор на заразните болести“.

През 2008 година започва работа като старши експерт и началник отдел в Райнната здравноосигурителна каса в Перник.

От 2011 година до август 2020 е работила в РЗИ Перник като директор и главен експерт на дирекция „Надзор на заразните болести“ .

Все още не е ясна съдбата на директора на пернишката болница Анатоли Митов. В здравното министерство обсъждат неговото отстраняване, заради паника в ситуацията с Covid-19. Ще следим ситуацията и ще ви информираме какво ще става в болницата.

Коментари

коментара