Първо в ZaPernik.com: COVID-19 пак удари футболистите на Миньор – Перник!

Коронавирус отново удари футболния клуб Миньор Перник, разбра ексклузивно zapernik.com.

Четирима футболисти са проявили симптоми с ковид-19, а след проведени два теста, са дали положителен резултат.

Всичко започнало от Янко Сандански, който в началото на седмицата дал положителна проба за ковид-19. От ръководството на клуба веднага предприели тестване на целия състав.

По правилник, преди всеки мач футболистите се тестват в два последователни дни и условието да участват на терена е да дадат две последователни отрицателни проби за ковид-19.

ФК Миньор- Перник се е тествал с PCR-тест в две различни лаборатории- частната „Рамус“ и новата лаборатория към пернишката болница.

Трима футболисти са дали положителни проби за коронавирус. Това са Иван Вълчанов, Радой Божилов и Алекс Георгиев, на който само едната проба е била положителна.

И тримата са имали здравословни неразположения през почивните дни, които са преминали. В момента са в добро състояние, но под карантина, а случая с момчетата ще поеме РЗИ.

Важно е да се спомене, че и четиримата футболисти са се зарзили за първи път с вируса. Припомяме, че преди старта на сезона общо 13 момчета от отбора бяха с коронавирус. От тях обаче няма такива, които са заразени повторно.

ZaPernik.com научи, че предстоящия мач срещу Струмска слава утре ще се проведе по план в Радомир.

От ръководството на клуба похвалиха пернишката болница, където са реагирали мигновено и още в същия ден са излезли резултатите от PCR-тестовете на футболистите.

Коментари

коментара