Увеличават броя на леглата за болни от covid-19 в Перник

Със заповед на Регионалната здравна инспекция ще бъде увеличен броят на леглата в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в отделението по Инфекциозни болести – от 15 на 79 броя за лечение на пациенти с COVID – 19.

„Допълнителните легла ще са за сметка на Първо и Второ вътрешно отделение, които са с по 32 болнични легла. В момента отделенията са с преустановена дейност, коментира д-р Торнев. 

Аналогична е и още една заповед на здравната инспекция в Перник, касаеща Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести. В нея се посочва, временно да се обособят легла за пациенти с коронавирус във Второ пулмологично отделение – от 15 на 25 броя. Настоящите заповеди влизат в сила от днес до 30 ноември 2020 г. 

РЗИ – Перник призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

„Вече осем месеца сме изправени като общество и здравна система пред глобалното предизвикателство – пандемията от COVID – 19. Прави се всичко възможно да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия. РЗИ с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с коронавирус. Бъдете разумни.“, апелира д-р Торнев.

Коментари

коментара