Тежко е в Перник: Болни от covid-19 се редят за настаняване в Белодробната болница, няма достатъчно медици

Единадесет болни с коронавирус чакат за настаняване в буферни зони в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести /СБАЛББ/ в Перник, съобщи управителят на здравното заведение д-р Величка Кадийска.

При 10 легла за COVID болни, са настанени 19 души.

Общо в СБАЛББ в момента се лекуват 36 души, включително с други диагнози. Капацитетът на здравното заведение е 50 легла. Не разполагаме обаче с достатъчно медицински персонал, посочи д-р Кадийска.

В СБАЛББ работят шест лекари и шест медицински сестри.

Пет свободни легла са останали в Първо вътрешно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник, което от петък е преобразувано за лечение на COVID, съобщиха от здравното заведение. Очаква се днес да се освободят две легла в Инфекциозно отделение, чийто капацитет от 15 легла е запълнен.

СБАЛББ и МБАЛ „Рахила Ангелова“ са единствените здравни заведения в Пернишка област, в които се приемат болни с коронавирус. Болниците в Радомир, Брезник и Трън бяха закрити преди години.

Източник: БТА

Запишете се във Viber групата на "За Перник", за да следите на телефона си директно най-спешните и важни новини за Перник!

">
Share Button

Коментари

коментара

Посетете водещата страница на: