Съветник настоява всички училища в Перник да не плащат такса смет

Не само общинските, а и държавните училища на територията на община Перник да бъдат освободени от такса смет за 2020 г.

За това ще настоява  председателят на групата съветници на ГЕРБ Денислав Захариев. Този въпрос беше поставен на дневен ред по време на заседанието на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общински съвет – Перник.

Захариев припомни, че миналата година ръководството на Община Перник изрази нежелание да освободи от налога държавните училища, но съветниците от ГЕРБ и техните партньори имаха мнозинство при гласуването, вследствие на което се стигна до благоприятния за учебните заведения резултат.

Нашият мотив е, че не можем да делим училищата според техния статут, защото и в държавните, и в частните учат децата на Перник и преподават пернишки учители„, категоричен е Захариев.

Съветниците от ГЕРБ и тази година ще подкрепят искането на Съюза за работодателите в системата на средното образование за освобождаване от такса смет на всички училища в общината.

Захариев изрази надежда, че тази позиция ще бъде подкрепена и от съветниците от целия политически спектър.

Мнозинството от членовете на комисията отхвърлиха докладна за продажба на общински имот в централна градска част.

Нашата категорична позиция е за запазване на общинските терени в центъра, за да имаме възможности за изграждане на обекти, които да задоволят нарастващите нужди на нашите съграждани„, коментира Захариев.

Коментари

коментара