Емо Костадинов иска повече бебета в Перник

„Националният кабинет по репродуктивно здраве е едно голямо богатство за Перник и цялата област. Надявам се, тук да се случват хиляди чудеса, а семействата да сбъднат мечтите си – да имат дете. Желая го на всеки от цялото си сърце“.

Това каза областният управител на Перник инж. Емил Костадинов, който посети днес втория по рода си в страната кабинет за репродуктивни проблеми и се запозна с услугите и процедурите, които ще се извършват в него.

Той се намира в пернишкия квартал „Варош“, в сградата на дома за медико-социални грижи, и беше официално открит в началото на тази седмица. В него двойки с репродуктивни проблеми ще получават напълно безплатни консултации и ще им се оказва психологическа подкрепа.
Областният управител изказа специални благодарности за партньорството и упоритостта на двете фондации „Богданова и Данаилова“  и „Искам бебе“ в лицето на Венеция Данаилова.
„Вие сте хората, които се борите неуморно за двойките, копнеещи да се сдобият със своя рожба. Знаем колко, радости, въпроси,  тревоги и отговорности носи създаването на нов живот“, заяви Костадинов.
Той пожела повече бебета и усмивки, както и още кабинети, които да помагат и съдействат  на семействата с репродуктивни проблеми.
В разговора с областния управител Венеция Данаилова посочи, че първата дата за консултация в кабинета ще бъде на 25 юли. Лекарят, който ще консултира е д-р Таня Янакиева. Тя има над 30 години дългогодишен опит в  репродуктивното здраве и е съучредител и член на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.

Коментари

коментара