След важна среща в Министерството на спорта: Най-голямата спортна зала в Перник е на път да бъде обновена

Най-голямата спортна зала в Перник „Борис Гюдеров“ е на път да бъде ремонтирана с помощ и съдействие от Министреството на младежта и спорта. Това обаче ще се случи поетапно, като на първо време кметът на Перник Станислав Владимиров е успял да се договори да бъде подменен покрива и дограмата на залата. 

Това се е случило на среща между общинското ръководство на Перник и представители на министерството вчера, разказа секретарят на общината Мартин Жлябинков. Повод за поканата от страна на министреството са били довършителните работи в спортен комплекс „Дружба“. Обсъдени ни са действия по проекта входиран от Община Перник, който касае ремонт на втория етаж на спортна зала „Дружба“ и довършителни работи по направения вече ремонт на залата за гимнастика и волейбол. Там е необходимо да се изгради система за отопление. Както zaPernik.com писа, залата бе ремонтирана без да бъде предвидено отопление, а гимнастичките тренираха на духалки и печки с реотани.

От Министреството са уверили общинарите, че ако всичко е наред има вероятност ремонтните дейности в спортната зала да стартират през месеците май- юни, за да може с настъпването на есентта и зимата, вече в нея да има адекватно отопление, каза Жлябинков. Той допълни, че вече има трифазен ток в залата по художествена гимнастика и волейбол, както беше обещано в първите дни от новото общинско ръководство.
По време на срещата в министреството е коментирана и залата „Борис Гюдеров“, която също плаче за ремонт – покрива тече, липсва качествено отопление, а дограмата е разнебитена, осветлението също е некачествено и слабо.
Припомняме, че през 2017 година залата беше и наводнена при спукване на радиатори. Това наложи спешна подмяна на 40 броя радиатори.
През тази зала са минали изключителни спортни имена от нашия град и мисля, че Община като нашата със значителни спортни успехи заслужава най-голямата зала да бъде в приличен вид“, каза секретарият на общината Мартин Жлябинков. Той допълни, че залата ще се ремонтира на етапи, тъй като такива са до момента възможностите.

Припомняме, че в началото на месец март при приемането на Бюджет 2020 общинските съветници на Перник отхвърлиха предложението на кмета за техническо обследване и архитектурно заснемане на спортна зала „Борис Гюдеров“, което на практика изпари надеждите за ремонт на залата.

Контретно на срещата е обсъдено да бъде подменен на първо време покрива на зала „Борис Гюдеров“ и дограмата на залата. За целта от общината подготвят проект за ремонт на покрива и имат зелена светлина и съдействие от страна на държавата нещата да се случат. Говорено е и за саниране на залата. От министреството казали, че ще помислят дали могат да поемат такъв ангажимент.

„Като начало в нашите разговори и това, което господин Владимиров успя да извоюва е подмяната на покрива на залата и подмяна на дограмата“, допълни Жлябинков пред ТВ Кракра.

Коментари

коментара