САМО ЗА СЕДМИЦА: Новият кметски екип намери пари за съблекални, тоалетни и парно отопление на гимнастичките в Перник

Проблемът с отоплението, съблекалните и тоалетните на новата зала в спортен комплекс „Дружба“ беше разрешен за една седмица, научи ZaPernik.com.

Както писахме преди десетина дни, гимнастичките нямаше къде да се събличат, а залите се отопляваха на духалки, защото нямаше проектирано отопление.

Вчера следобед на среща в Министерството на спрота, новия кметски екип на Община Перник поиска от министъра на младежта и спорта Красен Кралев средства за дофинансиране на спортна зала за гимнастика и волейбол в комплекс „Дружба“.

„В продължение на час изложихме доводи и нуждите за залата в Перник. Обяснихме, че ако не ни се дадат средства, залата няма да може да се използва. Бяхме подготвени с нужните документи и предложихме всичко необходимо за министъра, за да се запознае с проблема ни. След разговори с нас, от Министерството на спорта откликнаха на проблема и се съгласиха да дофинансират този ремонт, който включва отопление  и ремонт на втория етаж – тоалетни и съблекални, за което им благодарим“, заяви Мартин Мариов – секретар на Община Перник – основен преговарящ с Министерството на спорта.

Министерството ще отдели още 110 000 лева за нуждите на комплекс „Дружба“.

Очаква се Общински съвет Перник да одобри проекта за ремонт, да се даде одобрения проект на Министерството на спорта, то да направи възлагане на фирми, които да извършат ремонта.

Очаква се ремонтът да се реализира тази зима.