Парламентът забрани рекламите на хазарт в медиите, които децата НЕ гледат и ги изкараха на улицата, да ги виждат всички деца

Народното събрание единодушно със 198 гласа „За“ забрани хазартните реклами по телевизиите и електронните медии, които децата НЕ гледат, като ги разреши да се позиционират по билбордовете на улицата, които всички деца ВИЖДАТ. Това се случи днес – 30 април 2024 година.

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за хазарта, касаещи забраната на рекламите на хазартните игри в медиите.

Решението бе взето със 198 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“.

Окончателно – парламентът забрани рекламата на хазарт в електронните и в печатните медии. Това стана на извънредно заседание на Народното събрание. Рекламата ще остане позволена само върху билбордове и в спортни зали, които се намират далеч от училища.

Какво означава това?

Медиите, които вече едно, дори две поколения не гледат, начело с телевизията няма да излъчват реклама на хазарт, от която се финансира спорта в България, но за сметка на това билбордовете, които всички деца гледат ще бъдат още повече пълни с хазартни реклами.

Да, щяло да има ограничение за билбордовете, които били в близост до училища, но това е още по-нелепо. Да не би тези деца да са затворени в концлагер в тези училища, нима като минат на 300 метра от тях, за да се приберат у дома, или да играят с приятели, или да се придвижат където й да е няма да виждат примамливите реклами на хазарта.

Днес, драги народни представители, вие свалихте хазартните реклами от телевизията, която децата и подрастващите не гледат и ги набихте пред очите им на улицата.

Борбата Ви с хазарта е като борбата с корупцията – дава обратни резултати.

Отново обслужихте хазарта, отново гласувахте срещу децата /ако въобще някой мисли за тях/.