Скандал: „Златните момичета“ на Перник оставени на студено

Чисто новата ремонтирана зала в спортен комплекс „Дружба“ в Перник, която лично министъртът на младежта и спорта Красен Кралев дойде да открие, се оказа ……без отоплене на прага на зимата, разбра ZaPernik.com.

Залата, в която тренират гимнастичките на Перник, волейболистите и момчетата от клуб „Боец“ се оказва и без санитарен възел, няма съблекални, бани и тоалетни.

Всичко това излезе наяве след встъпването в длъжност на новия кметски екип и проверките, които се извършват към момента.

Оказва се, че за иначе добре ремонтираната и обновена за 90 000лв. спортна зала не е предвидено отопление. Нямало и трифазен ток. За да тренират „златните момичета“ на Перник трябвало да пускат духалки.

Голям е и проблема със съблекалните и тоалетните за момчетата и момичетата от отборите, трениращи в новата зала на комплекс „Дружба“.

Кметът на Общината Станислав Владимиров разпоредил да се търси решение на проблемите. Така от общината събрали всички спортни клубове на среща и взели решение клуба по борба временно да преотстъпва съблекалните и баните си на останалите клубове, трениращи в новата зала.

Всички клубове са се договорили да ползват съблекалните на борците. Решено било новата зала да се раздели от мрежа, така че и волейболния клуб, и гимнастичките да могат да тренират без да си пречат.

Междувременно ще се търси решение на пробемите. Предвижда се да се подготви проект за система за отопление, а на втория етаж да бъдат изградени бани и съблекални. Всичко това обаче трябва да се случи с дофинансиране от министреството. Секретарят на Общината Мартин Мариов се е заел със задачата в максимално кратки срокове да се потърси решение на казуса. По думите му окоро 15 декември трябва да се подготви проекта и обосновката му и да се вкара за разглеждане в министерството на спорта.

„Ще подготвим проекта и ще се обосновем защо ни трябва дофинансиране.  В противен случай няма смисъл от ремонта на тази зала„, коментира Мариов.