Деца от Радомир стават доброволци в полицията

Служители от РУ – Радомир проведоха беседи с учениците от втори клас при ОУ „Христо Смирненски“. Инициативата е в рамките на едномесечната кампания по безопасност на движението под надслов „Аз съм тук! Пази живота“, която се реализира съвместно с Община – Радомир.

Обучението, проведено на 30 април е стартирало с припомняне на правилата за безопасност на движението по пътищата и видовете знаци. Под формата на игра на децата са показвани пътни знаци, които е трябвало да назоват, както и безопасно преминаване на светофарна уредба.

В края на мероприятието първокласниците, станали „инспектори по коланите“ предната година са били удостоени с „полицейски функции“ . Те ще бъдат доброволци по спазване на реда за безопасност на движението по пътищата и така ще подпомогнат служителите от РУ – Радомир в тяхната дейност по време на празници или в рамките на продължаващите обучения.

Всеки второкласник е получил грамота, подписана от началника на РУ – Радомир – гл. инспектор Павел Джалев и кмета на Община Радомир – Кирил Стоев и светлоотразителна лента с логото на кампанията, предоставена от МКБППМН към Община Радомир.

В края децата, в знак на уважение и благодарност са отправили специален музикален поздрав към обучителите.