Кошмарен Великден за бизнесмена Пешо Железаро

Кошмарен Великден ще има бизнесмена Пешо Железаро, научи „За Перник“. Празникът ще бъде много тъжен за него и семейството му, защото му отнемат най-ценното – пазара в кв. „Изток“ на който десетилетия Пешо Железаро бе концесионер. 

Пазарът се намира зад магазин Билла в кв. „Изток“ и е известен като най-скъпия пазар в Югозападна България. Цените на продуктите са най-високи именно там.

Пазарът се стопанисваше десетилетия от бизнесмена Пешо Железаро под формата на концесия, а той прибираше наемите от магазините и сергиите.

Договорът на пазара изтича тази пролет и няма да бъде подновен, научихме от общинската администрация.

Преди години, Пешо Железаро го закъса с открития басейн в парка на центъра на Перник, който държеше, но очевидно, че от както Станислав Владимиров е кмет на града, Железаро е нежелан и бизнесите му на общинска земя биват прокудени.

Според продавачките на сергиите на пазара в „Изток“, бараките и сергиите щели да бъдат бутани и на тяхно място да се строи блок.  „Дано това не се допусне и остане парково пространство“, сподели клиент, който в същото време пазаруваше марули от пазара.