Скандалът с пудела и пачките не сваля от рейтинга на ППДБ в Перник, големият губещ преди изборите е партия „Възраждане“

Големият губещ преди началото на предизборната кампания за парламент в Перник е партия „Възраждане“, сочат проучвания на сайта „За Перник“.

ГЕРБ продъжлават да са фаворити на перничани и се очертава да вкарат двама депутата в следващия парламент. Партията на Бойко Борисов държи първото място традиционно последните години  с огромна преднина пред втория.

Няма спад в „Продължаваме промяната – Демократична България“ след скандала с пудела и пачките в Перник, също сочи нашето допитване. Ако има такъв спад на национално ниво или в големите градове, то в Перник не се забелязва към днешна дата озеаем спад. Може би някъде, където хората са по-морални, тези скандали могат имат по-голямо отражение, но пернишкия избирател в голямата си част не се трогва от корупционни скандали.

Най-големия губещ, според анкетите на „За Перник“ са партия „Възраждане„. Хората може би усетиха, че има нещо гнило там. От „Възраждане“ си тръгнаха много важни фигури и електората започна да проглежда, че партията е патерица на ГЕРБ, а няма да ни даде на Путин, каквито може би са мечтите на избирателите й. Да не забравяме, че пернишката структура на „Възраждане“ бе разбита и буквално ликвидирана и взета от едри момчета, които напъдиха основателите на местния клон на „Възраждане“ – обикновените хора.

Още повече, че на тези избори се появяват доста клонинги на „Възраждане“, които ще се борят да влязат в Народното събрание – Радостин Василев от „Меч“, Величие на „Историческия парк“ и популистките Мая Манолова и Ваня Григорова са достойни представители на електората на „Възраждане“. Така, че и в нашите анкети се вижда, че до момента големите две партии запазват твърдите си ядра в Перник, но „Възраждане“ започна да пада в областта ни.

Следим темата с местния вот с голямо внимание!