ЧЕРВЕН ВЕЛИКДЕН В РАДОМИР: Златно яйце за Черна гора, Сребърно за Витановци, а бронзово за Радомир, най-вкусните козунаци са от Кондофрей, любимците на кмета Кирил Стоев са Долна Секирна

За дванадесета година се проведе регионалният конкурс „Червен, червен Великден“ в  Радомир.

Четиринадесет вкусни трапези бяха подредили читалища от радомирско, пернишко, брезнишко, Защитено жилище в с. Извор и училището в с. Извор. Жури в състав Цветана Манова – етнолог, Милчо Георгиев – етнохоролог и Кристияна Рангелова – началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Радомир, имаха трудната задача да изберат победителите в тазгодишното издание за традиционна великденска трапеза.

„В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници. Пожелавам да ги отбележим в споделеност, с обич и доброта. Поздравления за организаторите, че през годините успяха да превърнат „Червен, червен Великден“ в едно от най-големите регионални събития в пролетния календар“, каза Кирил Стоев и пожела на всички гости и жители на общината светли великденски празници.

Богата музикална програма на читалищата от община Радомир съпровождаше събитието.

Награда „Златно яйце“ и първо място за цялостно представяне, спечелиха самодейците от читалище „Наука – 1967 г.“ в пернишкото село Черна гора.

Сребърно и бронзово яйце взеха НЧ „Отец Паисий -1927 г.“ в с. Витановци, и НЧ „Бъдник“ от Радомир.

Награда за най-хубави козунаци бе присъдена на читалището в село Кондофрей.

Специалната награда на кмета на община Радомир Кирил Стоев бе връчена на представителите на читалище „Иво Войвода 1928 г.“ от с. Долна Секирна (общ. Брезник).