Ученици от пет града мерят сили в Перник кой е „Най-добър млад строител“

ПГТС „Арх. Йордан Миланов” – град Перник ще бъде домакин на регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“ за професионално направление „Строителство“. На  седми и осми март представителните отбори на професионални гимназии от София, Пловдив, Пазарджик и Благоевград ще демонстрират теоретична подготовка , знания и практически умения за изпълнение на строителни дейности.  

Състезанието „Най-добър млад строител“ се провежда в три кръга – училищен, регионален и национален. Учениците се състезават в 4 дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, „Облицовки и настилки“, „Сухо строителство“ и „Зидария“, съобщиха до zaPernik.com от училището.

Партньори на състезанието са „Кнауф България“ ЕООД, „Винербергер България“ ЕООД, „Хенкел България“ ЕООД, „Мегахим“ АД и Камарата на строителите в България, които осигуряват възможност за прилагането на най- новите технологии и строителни материали в обучението на учениците. 


Дългогодишната традиция на организираните от МОН състезания по професии е възможност за учениците да доразвият своите професионално-личностни качества – комуникативност, трудова дисциплина и етика, работа в екип.

Гимназистите могат да развиват творческите си способности, да се съревновават на междуучилищно ниво, да бъдат оценени от бъдещите си работодатели, да имат възможност за сключване на договори за отпускане на стипендии и за реализация в строителни фирми. 

Коментари

коментара