Перничани видяха нещо възмутително и странно около стената на язовир Студена

На бетон сред живата природа около стената на язовир Студена се натъкнаха перничани, които случайно се разхождали в района. Те се сблъскали с потресаваща гледка – голямо количество бетон изсипано като петно директно върху тревата в гората. 

С приятелката ми в неделя решихме да се разходим и си казах ,че ще отидем до язовирната стена на Студена.Отидохме от долната страна и от дълече се видя кранове това онова… Викам супер правят я. Отидох до края с колата и какво да видим – кучина с бетон изсипана на средата .. Значи отпуснати са пари да се оправи и накрая някой е решил, че ще изхвърли бетона на средата в гората . Това не нормално ..  Ако според вас е така, помогнете да направим нещо .. Не може някой да си чисти бетоната помпа там или пък да го е испипал ей така, 1- во не редно, 2- ро в природата е и 3 -то селания е…
пише Виктор до zaPernik.com, като прилага и снимки на ситуацията. Той уточнява, че част от бетона не се вижда, защото има сняг.
ZaPernik.com  се свърза с областната администрация на Перник по случая. Оттам ни отговориха:
Напълно подкрепяме изказаното мнение, че не трябва да бъде замърсявана природата, най-вече в райони в близост до водоеми, важни съоръжения и обекти.
Областният управител г-жа Ирена Соколова ще направи проверка по Вашия сигнал и ще върнем отговор на поставения въпрос.
Припомняме, че стената на основния водоизточник на питейна вода за перничани – язовир Студена, бе ремонтирана по нова технология, чрез която без да се изпуска язовира, водолази се гмуркаха и извършваха ремонтните дейности. Това се прави за първи път в България. Средствата за ремонта бяха по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“ от Световната банка и държавния бюджет. Стойността на договора за строителство е приблизително 32 млн.лв. Още при старта на реконструкцията бе предвидено ремонтните дейности да приключат януари 2019г.

Коментари

коментара