Пернишки инспектори направиха страхотен жест към деца от няколко детски градини

Регионална инспекция по околната среда и водите  гостува на групи „Пчеличка“ от няколко детски градини в Перник по повод Деня на пчеларя.
На 12 февруари инспекторите на РИОСВ  влязоха при малчуганите от ДГ „Пролет“ №10, ДГ „Радост“ №12, ДГ „Чуден свят“ №4 гр. Перник, където бе проведена познавателна презентация, образователно филмче, викторини и беседи по случай деня на пчеларя – 10 февруари.


Темата на презентациите беше свързана със значението на пчелите и пчелните продукти за ежедневието на хората. Акцент поставихме и за мястото и значимостта на пчелите за развитието и опазването на природата, съобщават от РИОСВ Перник.


На проведената среща децата демонстрираха познания, заинтересованост, активност и съпричастност към темата. Малките „пчелички“ бяха подготвили за гостите от РИОСВ програма със стихчета, песнички, сценки и много въпроси, и разказаха лични впечатления, истории с пчели и забавни случки!


Почерпихме се с бурканчета с пчелен мед и пухкави питки, омесени от възпитателките на групите, казват още от регионалната инспекция.