Мъж от кв. Рудничар скри 7 килограма тютюн в специален тайник на кучешка колиба

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник иззеха близо седем килограма тютюн без акцизен бандерол на МФ на Р България.

На 30.01.2018 г. в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на град Перник, органите на реда проверили къща и прилежащи към нея постройки в квартал ‘’Рудничар‘‘, стопанисван от 60 – годишен перничанин.

В хода на операцията, служителите на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ забелязали и решили да инспектират и обособена за домашни любимци клетка, в която бдяло огромно куче.

След като то било озаптено и самата клетка била обискирана. Съмненията на полицейските служители се оправдали. В талашитения под на постройката, в специално обособен тайник са намерени и иззети по надлежния ред два чувала ( с
тегло 6,755 кг) нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван. Образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Работата по случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР
Перник.