Ужасът за хищниците в Брезнишко ловецът Светльо Любомиров-Малката Мука от село Ребро с рекорд – над 150 повалени за 2017 година

Снимка: Светльо Любомиров-Муката

Ловецът Светльо Любомиров-Малката Мука от брезнишкото село Ребро се похвали с личен рекорд за отстреляни през 2017 година хищници, пише Zapadno.com.

В края на миналата година ужасът за хищниците в Брезнишко съобщи своята равносметка във Фейсбук профила си, която показва, че за 365 дни е повалил 154 хищници. На първо място са повалените лисици с общ брой – 91, на второ са чакалите с 60 отстреляни бройки и на трето място са 3 вълка. Един от потребителите, който е коментирал публикацията с равносметката за отстреляните хищници е предложил на Малката Мука да даде точна бройка откакто ги поваля, за да бъде включен в „Книгата за рекорди на Гинес“.

Пред Zapadno.com ловецът от село Ребро каза, че и през 2018 година ще продължи с борбата с хищниците в региона. Думата му се потвърждава от вече няколко повалени лисици, като първата е застреляна още в първия ден на годината. За мнозина ловът на хищници е загуба на време, защото в крайна сметка месо няма. За други – стопаните на домашни животни и отглеждащите дивеч, борбата с тях е въпрос на оцеляване.

Светльо Любомиров-Малката Мука е син на известния в Брезнишко фермер Любомир Симов-Муката. Бащата на Светльо е наследил прякора, който на граовския диалект означава „Мъка“, от дядо си. Той го е предал и на своя син. Затова в този район хората ги знаят като Голямата Мука и Малката Мука.