Полицията бърза като Спешното: Само за ден събра доказателства срещу спипаният с марихуана перничанин, не го пуска от ареста

Снимка: Интернет

Само за ден са събрани доказателства и е привлечен като обвиняем 36-годишният Д.Р. Мъжът беше задържан с 36 грама марихуана.

Акцията е проведена на 28 ноември, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите задържали 36-годишният Д.Р. с постоянен адрес столицата. От него иззели 36 грама суха зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на марихуана. Мъжът е познат с притежаване и разпространение на наркотични вещества. За подобно престъпление е осъждан с влязла в сила присъда.  Първоначално е задържан за 24 часа с полицейска мярка, а впоследствие му е наложен 72 часов прокурорски арест. Предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Кражба на пари е извършена от апартамент в Перник.

Престъплението е станало вчера, в периода отмарихуана 08,00 до 13,00 ч., когато неизвестни разбили два патронника на входна врата на апартамент и откраднали сумата от 400 лева. Сигналът от собственичката, 56-годишна жена бил подаден в полицията около 13, 20 ч. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителите. Започнато е досъдебно производство.

Електрическо табло е горяло в Брезник.

Пламъците лумнали вчера, около 20,00 ч. на ул. „Владо Радославов“. Причината е късо ел. съединение. Един екип на РСПБЗН – Брезник е реагирал на сигнала. Унищожено е таблото. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

На още 5 произшествия за паднали дървета и счупени клони са реагирали огнеборците от РСПБЗН – Перник. Произшествията са възникнали на улиците „Кракра“, „Физкултурна“, „Самоков“ и „Найчо Цанов“. Не са нанесени щети.